New year's Resolutions tips and ideas

New year's Resolutions tips and ideas

Intelligentsed mehed petavad vähem

Written By: admin - Mar• 05•10

Kliinik.ee: “Ãœhe Suurbritannia ülikooli uurijad avastasid, et kõrgema IQ-ga mehed väärtustavad monogaamiat ja seksuaalset truudust kõrgemalt kui vähem intelligentsed mehed, kirjutab Telegraph.

Kuid näib, et naiste puhul seost konventsionaalse seksuaalse moraali ja intelligentsi vahel ei ole. Neid seaduspärasid tutvustas dr Satoshi Kanazawa Londoni majanduse ja poliitikateaduse koolist ajakirja Social Psychology Quarterly märtsikuises väljaandes avaldatud artiklis.

Uurimuse raames analüüsis ta kahte mahukat USAs läbi viidud uuringut, milles määrati kindlaks tuhandete teismeliste ja täiskasvanute sotsiaalsed seisukohad ning nende IQ.

Dr Satoshi Kanazawa järeldas: „Nagu empiiriline analüüs näitas, väärtustavad intelligentsemad mehed suurema tõenäosusega monogaamiat ja seksuaalset truudust kui vähem intelligentsed mehed.” Ta väidab, et meeste intelligentsuse ja monogaamia vaheline korrelatsioon tuleneb evolutsioonilisest arengust.

Seksuaalne truudus on tema väitel „evolutsiooni seisukohast uudne” omadus, millest oleks ürgaja inimesele olnud vähe kasu, sest nad olid programmeeritud elama valimatut suguelu. Kaasaegses maailmas ei ole mitut seksuaalpartnerit omavatel meestel evolutsioonilist eelist, kuid ainult intelligentsed mehed suudavad heita kõrvale inimsoo psühholoogilise pärandi ja võtta omaks uued käitumisviisid.

Dr Satoshi Kanazawa uuring näitas, et teised kõrgema intelligentsiga inimestele tüüpilisemad „evolutsiooniliselt uudsed” omadused on muuhulgas näiteks ka liberaalsus ja ateism.”

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *